Цікаві факти про «католицьке» Різдво.

21/12/2021 17:37

Низка свят все ближче. І сьогодні ми розповімо кілька фактів про «католицьке» Різдво.

  1. Чому «католицьке» Різдво відзначають раніше? 1582 року Європа перейшла на григоріанський календар. Католицька церква користується з того часу ним, а російська православна – юліанським. За григоріанським календарем живе весь світ і новий рік по ньому відзначають 1 січня – а Різдво 25 грудня. Юліанським календарем користується менша частина православних церков- всього 4 з 13 (російська, грузинська, сербська та єрусалимська). Розрив у датах між календарями складає 13 днів. Саме з цієї причини весь світ святкує Різдво 25 грудня, а ці 4 церкви на 13 днів пізніше.
  2. Перші подарунки на Різдво стали робити ще давні римляни. Вони обмінювалися коробочками з невеликими, але приємними сюрпризами всередині. Цього дня віруючі говорили друзям та близьким добрі слова, які цінувалися набагато більше за матеріальний подарунок.
  3. Традиційною прикрасою католицького Різдва вважається вінок із хвойних гілок. Історія його виникнення дуже мила. Католик на ім’я Йоган Хінріх Віхерн зробив вінок із дерев’яного колеса і прикрасив гілками з хвойних дерев. На вінку було 24 червоні свічки та 4 білі. Для того, щоб його прийомні діти знали, коли настане світле свято. Щодня вони запалювали по 1 червоній свічці, а щонеділі – запалювали білу. У наші дні такі вінки з ялинкових гілок прикрашають фруктами, горіхами, стрічками, дзвіночками.
  4. Адвент календар, який так подобається дітям усього світу – один із символів Різдва у католиків. Він сповіщує, скільки часу залишилося до радісного свята і складається з 24 днів. Листівка з віконцями, коробка з осередками, мішечки з цифрами, згортки на стрічці – варіантів безліч. Ця традиція дуже подобається малюкам, адже зараз адвент календар роблять не лише з датою, а й із солодким сюрпризом, який втішає очікування.

Команда готелю «Театральний» від щирого серця вітає Вас з наступаючими святами! З нетерпінням чекаємо на нас у гостях.